sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Kaverin polttarit

Lauantaina oli hyvän ystäväni polttarit. Krapulan tuoma kaihipeikko kutittelee edelleen silmissä, mutta oli kyllä eeppisen hauskaa. Toivottavasti myös sankarilla. Hyvien polttareiden tae on hyvä suunnittelu ja näissä polttareissa oli huolellista esityötä koko porukan toimesta. Bestmaneja ystävälläni oli kolme, joten työtä oli jaettu moneen suuntaan. Meinasi tulla järjestelyiden kanssa vähän kiire, koska muulle polttariseurueelle varsinainen päivämäärä tuli tietoon vähän myöhään ja aikaa suunnitteluun oli vain muutama viikko. Aktiivisen sähköpostikirjoittelun tuloksena saatiin päivälle raamit ja armoton puhelinrumba alkoi. Päivä alkoi sankarin noutamisella kotoa. Tähänkin oli suunniteltu SWAT-tyylistä sisäänmenoa, mutta päädyttiin kuitenkin ihan kolkuttamaan ovea. Sulhanen oli jo hieman omin päin laskeskellut, että tämä olisi se päivä kun koitetaan miehistä kanttia joten ihan yllätystä ei päästy suorittamaan. Kaikenlaiset hämäysliikkeet olisivat tietenkin olleet paikallaan. Ajoimme mutkien kautta Kansanpuistoon, johon saapui elokuvastuntteja tekevä ryhmä, joka meidän tapauksessamme sytytti sulhasen palamaan. Riskitekijöitä tietenkin oli, mutta komean leimahduksen saattelemana mies sammutettiin turvallisesti peitteillä. Lähdimme autoilla keskustan suuntaan ja menimme hakemaan uudet vaatteet palaneiden tilalle kirpputorilta. Budjetiksi annoimme kaksikymppisen, jolla saimme lookin joka muistutti lähinnä Veijo Hietalaa. Meillä oli tunti aikaa ennen ruokailua, joten pysähdyimme oluelle paikallispubiin.

Siirryimme kävellen Lone Stariin syömään wingsejä. Muu porukka otti vähän miedompaa soossia, kun taas pääjehu joutui syömään wingsinsä suicidal-kastikkeen kera. Vähän kuulemma poltti. Löysä ohjelma antoi paljon vapauksia spontaaniin suunnitteluun ja wingsien lomassa päädyimme siihen, että sulhasen look vaati isoja pulisongeja, joita sai ostaa viereisestä pilailukaupasta. Menimme liimaamaan tuoreet pulisongit kävelykadulla sijaitsevaan Rentoon, jossa oli myös polttareita viettävä naisseurue. Iltapäivän aloitti oluttasting, joka käytiin ravintola Teerenpelissä. Kiihkeäksi käynyt olutkeskustelu kirvoitti pohtimaan oluenvalmistusta ja kiveäkään ei jätetty kääntämättä. Uskon, että kysymykset olivat mielenkiintoisia myös itse kouluttajalle. Siirryimme jalan tuomiokirkkopuistoon, jossa pelasimme joukkuepelinä krokettia. Portin läpäisystä sai napsukkaa ja likaiseksikin mennyt peli ratkesi nopeasti joten pääsimme siirtymään "jo" tunnissa Nummen Saunalle, jossa miehitimme Helmi-nimisen saunaosaston. Saunalla oli pieni lounge-tila, iso jääkaappi ja pokerihuone, jossa alkoi välittömästi uhkapelit. Iloinen ja rento ilta väsytti sankaria siinä määrin, että puolilta öin saatoimme hänet morsiamensa hellään huomaan kotiin ja osa porukasta jatkoi iltaa vielä suurkaupungin sykkeessä. Kaikin puolin onnistunut ilta.

Pientä muistilistaa polttareiden varalle:
- Suunnitelkaa väljä aikataulu. Spontaanit ideat saavat aikaa ja välillä on mukava ihan vain istua ja levähtää pubissa.
- Laatikaa budjetti.
- Ottakaa koko remmi mukaan suunnitteluun. Ihmisillä on yleensä laajat suhteet, hyvät ideat ja moni on aikaisemminkin ollut polttareissa.
- Suunnitelkaa kuljetukset.
- Kontrolloikaa sankarin alkoholinkäyttöä ja itsekään ei kannata olla liian humalassa.
- Kunnioittakaa sulhasen toiveita ja nöyryyttäminen ei ole kivaa.
- Ottakaa paljon valokuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti