torstai 28. helmikuuta 2013

Istumajärjestysohjelma Tablerrr

Sain sähköpostiini ehdotuksen kokeilla Tablerrr-nettiohjelmaa, jolla voi suunnitella itselleen istumajärjestyksen. Laitoin asian ensin virtuaaliseen pöytälaatikkoon, mutta sinnikäs lobbaaja lähetti vielä toisen sähköpostin aiheesta, joten otin homman kokeiluun. Arvostan aina sinnikkyyttä. Pöytäjärjestyksestä on puhuttu, mutta ei ajatustasoa enempää, kun ei oikein tiedetä ketä tulee ja että vihaako ne silloin heinäkuussa toisiaan.

Sain tunnukset ohjelman Premium-versioon, joka maksaa kiinnostuneelle 9,90€/v. Perusversio on ilmainen, mutta esittelysähköpostissa ei kerrottu versioiden eroja, mutta veikkaisin olennaisimman eron olevan Smart Seating-toiminto, joka automaattisesti asettaa ihmiset ihmissuhteiden mukaan pöytiin. Auttaa varsinkin isommissa kekkereissä.

Ensimasennuksen oire osoittautui siinä, kun piti alkaa kirjoitella vieraslistaa, mutta masennus kaikkosi välittömästi, kun huomasin että vieraslistan voi tuoda suoraan esimerkiksi Excel-tiedostosta. Eikä tarvinnut kuin poistaa pari väliotsikkoa vieraiden joukosta. Samasta ruudusta pystyi myös tulostamaan paikkakortin PDF-tiedostoon, josta sen voi muuntaa paperimuotoon. Koko toimintaa kuvasti helppokäyttöisyys ja ennen kaikkea EI POP-UPPEJA(!).

Seuraava osio kuvasi pöytäkarttaa, jonka toimintaperiaatteen oppi oikeastaan näpertämällä. Itse olisin lisännyt pöydän kopiointimahdollisuuden ja tuolien yksittäisen poistamisen, sen sijaan, että menisi edit-ruudun kautta. Itse nimien lisääminen ja poistaminen oli tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi vain vetämällä nimi halutun tuolin kohdalle. Huomasin parhaaksi tavaksi luoda ensin kymmenen samanlaista pöytää, laittaa sukulaiset oikeille paikoille, venyttää pöydät sopivaksi ja lopuksi tunkea kaverit perälle. Pöytien tasakoko tulee tuottamaan ongelmia, sillä ei ole mieltä laittaa lähisukua vähän eri pöytiin tai laittaa joku pariskunta täysin ventovieraiden joukkoon, vaikka juttuun tulisivatkin. Kattellaa frouvan kans.

Vierastamme ajatusta, että istumme keskenämme erikseen muista, joten muutamme homman muotoon, että bestman ja kaasot puolisoineen istuvat meidän kanssa koko konkkaronkan edessä.

Todella näppärä, arvostan selkeyttä, mutta palvelun soisi olevan myös suomeksi. Puhun sujuvahkoa englantia, mutta voisin kuvitella, että palvelun tavoitettavuus olisi parempi, kun sen kääntäisi yleisimmille kielille. Crowdsourcing on tässä suosittua.

KORJAUS:
Maksuttoman ja premium-version ero ei suinkaan ole tuo smart seating (joka on ilmeisesti kummassakin versiossa), vaan ilmaisessa saa itsellensä 50 hengen kekkerit, kun taas premium sallii 350 hengen juhlat. Kiitos Kirsille.

2 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida. Premiumin ja "tavallisen" suurin ero mielestäni on siinä että tavalliseen saa vain 50 henkilön juhlat istutettua kun taas Premiumiin jopa 350 henkilön.

    Terv. Kirsi

    VastaaPoista
  2. Olet Kirsi aivan oikeassa. Tuossa kun olisi viitsinyt katsoa kohdan "pricing", niin asia olisi selvinnyt.

    VastaaPoista